VTI staat voor Vanguard Total Stock Market Index Fund ETF. Deze ETF volgt de CRSP US Total Market index en probeert op die manier de gehele Amerikaanse aandelenmarkt na te bootsen. Het fonds bevat dus niet alleen grote large cap bedrijven zoals Amazon, Microsoft en Facebook. Ook de kleinere mid cap en small cap bedrijven zijn in deze ETF terug te vinden.

Gemiddeld gezien schommelt de dividenduitkering rond de 1,65%. Omdat er van dit fonds geen Nederlandstalige documentatie beschikbaar is mag het fonds in Nederland niet verkocht worden.


Wat maakte VTI zo populair?

VTI bestaat uit aandelen van meer dan 3.500 verschillende Amerikaanse bedrijven. Koop je dit fonds, dan koop je dus eigenlijk al die bedrijven. En dat maakt deze ETF zeer populair. Want met ruim 3.500 aandelen is bijna de gehele Amerikaanse aandelenmarkt in deze ETF terug te vinden.

Deze ETF is populair onder aanhangers van de Financial Independence Retire Early (FIRE) gemeenschap. Vaak werd dit fonds gecombineerd met VXUS: een fonds dat (nagenoeg) de volledige wereldeconomie (op de VS na) vertegenwoordigd.