VWRL is de afkorting van een van de meest populaire ETF's onder beleggers. De volledige naam van deze ETF is ‘Vanguard FTSE All-World UCITS ETF’. Deze ETF volgt de FTSE All-World index en probeert op die manier de complete wereldwijde aandelenmarkt na te bootsen. Het fonds richt zich daarom op én gevestigde markten én opkomende markten. Gemiddeld gezien schommelt de dividenduitkering rond de 1,9% a 2%.


Wat maakt VWRL zo populair?

De VWRL ETF bestaat momenteel uit aandelen van 3.375 verschillende bedrijven uit 47 landen. Koop je dit fonds, dan koop je dus eigenlijk al die bedrijven. En dat maakt deze ETF zeer populair. Want met 3.375 aandelen is bijna de gehele wereldwijde aandelenmarkt in deze ETF en dus je beleggingsportefeuille vertegenwoordigd. En gemiddeld gezien schommelt de dividenduitkering rond de 1,9% á 2% op jaarbasis.

Deze combinatie maakt deze ETF ook populair onder aanhangers van de Financial Independence Retire Early (FIRE) gemeenschap. Een ruim aanbod, een grote spreiding en lage kosten maken VWRL zodoende geliefd.


Ook interessant

Bij Semmie delen we graag onze kennis met je. Bekijk daarom ook eens de pagina's van de volgende wiki-begrippen voor meer informatie over dit onderwerp:

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie