VXUS is de afkorting van een populaire ETF onder beleggers. VXUS staat voor ‘Vanguard Total International Stock Index Fund ETF’. Deze ETF volgt de FTSE Global All Cap ex US index en probeert op die manier de wereldwijde aandelenmarkt na te bootsen.

Hierbij worden wel Amerikaanse bedrijven uitgesloten. Het fonds richt zich verder op én gevestigde markten én opkomende markten. Gemiddeld gezien schommelt de dividenduitkering rond de 2,5%. Omdat er van dit fonds geen Nederlandstalige documentatie beschikbaar is mag het fonds in Nederland niet verkocht worden.


Wat maakte VXUS zo populair?

VXUS bestaat uit aandelen van meer dan 7.500 verschillende bedrijven. Koop je dit fonds, dan koop je dus eigenlijk al die bedrijven. En dat maakt deze ETF zeer populair. Want met 7.500 aandelen is bijna de gehele wereldwijde aandelenmarkt (op de VS na) in deze ETF te vinden.

Dat maakt deze ETF ook populair onder aanhangers van de Financial Independence Retire Early (FIRE) gemeenschap. Vaak werd dit fonds gecombineerd met VTI: een fonds dat (nagenoeg) de volledige Amerikaanse economie vertegenwoordigd.