Xetra is het elektronische handelssysteem van de beurs in Frankfurt, Duitsland. Xetra maakt de elektronische handel in onder andere aandelen, beleggingsfondsen, obligaties en grondstoffen mogelijk. Xetra bestaat sinds 1997.

Het merendeel van alle transacties in Duitsland vindt plaats via het handelsplatform Xetra: meer dan 90%. Bovendien wordt ongeveer 30% van alle handel in ETF's in Europa via Xetra afgehandeld. Net als bij de Amsterdamse beurs is Xetra ook 5 dagen per week van 09.00 tot 17:30 geopend.


Deutsche Börse Group

De Deutsche Börse Group beheert Xetra en heeft haar hoofdkantoor in Frankfurt. Deutsche Börse Group houdt zich bezig met een een reeks diensten die de financiële sector ondersteunen. Zo houden zich bezig met beursnoteringen, handel, clearing en liquiditeitsbeheer en meer. Het Xetra-platform biedt goede flexibiliteit om de orderdiepte binnen de markten te zien.

Xetra was een van de eerste wereldwijde elektronische handelssystemen; en het is zoals gezegd inmiddels goed voor het merendeel van alle aandelenhandel op de Frankfurt Exchange. De Frankfurt Exchange is een van de oudste beurzen ter wereld en omvat opmerkelijke indices, zoals de DAX, de VDAX en de Eurostoxx 50. De DAX 30 is de referentie-beursindex van Duitsland en wordt uitgevoerd op het Xetra-platform, waar hij ook wel de Xetra DAX wordt genoemd.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie