Xtrackers is een familie van op de beurs verhandelde ETF's die worden beheerd door DWS. DWS is de merknaam van de vermogensbeheerdivisie van de Deutsche Bank Group. Met ongeveer €750 miljard aan beheerd vermogen behoort DWS tot de toonaangevende beleggingsinstellingen in de wereld.

Naast actief beheerde producten rekent, het in 2007 opgerichte ETF-Platform Xtrackers, tot haar kernactiviteiten. Met ruim 170 verschillende beleggingsproducten en ongeveer €94 miljard onder beheer is Xtrackers een grote speler in de beleggingswereld.


Semmie en Xtrackers

Eén van de fondsen in de modelportefeuille van Semmie is de Xtrackers II ESG EUR Corporate Bond ETF. Dit fonds belegt in bedrijfsobligaties die uitgegeven worden in euro's.

Het doel van het fonds is een rendement te realiseren dat gelijk is aan het rendement van de Bloomberg Barclays MSCI Euro Corporate Sustainable and SRI Index. De benchmark index is al een duurzame index waarbij bedrijven worden uitgesloten die niet voldoen aan bepaalde eisen op het gebied van ESG.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie